Dynamische Zadeldrukmeting

Zadelpijn? Zere ‘delen’? Schuurplekken of erger? Je zadel ‘voelt’ alles behalve goed. Een vaak gehoorde klacht.

Je denkt misschien aan een ander zadel. Maar is een nieuw zadel wel de oplossing? Zoja, welke?  

In veel gevallen wordt zadelpijn veroorzaakt door een verkeerde fietspositie!

We gaan kijken of dat bij jou ook het geval is. Een juiste positie neemt vaak (een deel van) de klachten weg. Zonde om dan te investeren in een nieuw zadel. De klachten komen terug, het geld verkeerd besteed.

Na de intake waarin we stil staan bij je klachten en wat je allemaal al geprobeerd hebt bekijk ik je fiets, schoenen, schoenzool en zadel. Welk verhaal wordt daar verteld?

Vervolgens gaan we middels zadeldruk meting op de pasfiets of je eigen fiets met jouw zadel en afstelling aan de slag.
 
De zadeldruk wordt gemeten met een zadeldrukmat, vol met sensoren. De resultaten zijn direct zichtbaar op het scherm. Jouw fiets positie en de bijbehorende zadeldruk wordt zo in beeld gebracht.

Wist je dat een zadel kiezen via een statische meting op de zitbotjes weinig toevoegt? Je zit helemaal niet op je zitbotjes zit als je fietst. Of zit jij wel kaarsrecht op je fiets?

Tijdens de sessie kan ik vaststellen wat de oorzaak is van de zadelklachten. Door dynamische aanpassingen kunnen we het effect daarvan zien op de zadeldruk. De keuze voor een aanpassing van positie en/of de aanschaf van een nieuw zadel kan zo gemaakt worden.

We kunnen een aantal zadels testen. Het staat je ook vrij om eigen zadels mee te nemen.

Als je achteraf besluit om de Bikefit Ride Better of de Bikefit Full Ride te boeken, dan krijg je 15% korting op jouw dynamische Bikefit

€  75,-