Je wilt langer, verder, harder of vaker fietsen!

Efficiënter, comfortabeler en pijnvrij genieten van jouw sport?

De juiste maat fiets aanschaffen?

Kies dan voor een professionele en complete Bikefit.
 • Uitgebreide dynamische Bikefit sessie op de pasfiets of je eigen fiets waarin we jouw optimale persoonlijke positie gaan bepalen.
 • Road, MTB of Gravel vragen elk hun eigen aanpak en oplossingen. Met praktijk ervaring in alle disciplines en Off Road certificering. Je geniet een gerichte persoonlijke Bikefit, geen algemene Bikefit.
 • Intake waarin we aan de hand van jouw doelen en wensen bepalen hoe jouw Bikefit invulling krijgt.
 • Analyse van kracht, mobiliteit en lenigheid. ‘Everybody tell’s a story’
 • Voeten en zolen worden gepositioneerd. Schoenen check.
 • Je plaatjes, de zadelstand, het uitlijnen van je benen benen en jouw stuurpositie worden geoptimaliseerd. Comfort, balans en kracht komen samen!
 • Toepassing van wig technieken en andere speciale materialen zodat jij uitgelijnd en in balans de kracht op de pedalen overbrengt.
 • Verslaglegging van doelen, bevindingen, advies en de maten.
 • Persoonlijk contact binnen 4 weken, terugkom service tot 12 weken.
 • Je fiets wordt jouw fiets.
 • Ook ‘s avonds!*

Jij wilt meer comfort. Misschien heb je klachten over pijn. Je wilt efficiënter op de fiets zitten. Meer kracht kunnen leveren over een langere tijd. Klachtenvrij. Je zoekt balans tussen links en rechts. Anders op je MTB of Gravelbike dan op je wegracer en andersom? Logisch en mogelijk!

Fietsen is een uithoudingssport en geen krachtsport. Comfort, uithouding en kracht moeten in balans zijn. Een uitgebreide dynamische Bikefit gaat jou deze balans bieden. We nemen ruim de tijd om jouw fiets optimaal af te stellen zodat die fiets jouw fiets wordt. Road, Gravel of MTB.

Na een uitgebreide intake waarin we vast leggen wat je doelen zijn, hoe jij fietst en wanneer jij tevreden bent, volgt er een korte scan van je kracht, beweeglijkheid en mobiliteit.

Kennis van je fysiek ondersteunt om tot een goede Bikefit te komen.

Vervolgens komen je voeten, schoenen en inlegzolen aan bod. Welk verhaal vertellen zij? Ervaar je klachten en welke verbeteringen zijn er te realiseren. Wat is het nut van goede inlegzolen? Zonder een goed fundament is er geen optimaal resultaat mogelijk.

Ik neem jouw fiets over op de pasfiets. Met een pasfiets (fitbike) kan je al fietsend ervaren wat de aanpassingen doen met jouw gevoel op de fiets. Traploos, zonder te stoppen met trappen.

Soms kiezen we ervoor de Bikefit op je eigen fiets te doen. Altijd in overleg. Er is een instelbare en verstelbare Bikefitstuurpen beschikbaar.

Aan de hand van jouw doelen zoeken we je optimale zadelstand. De benen, knieën en voeten worden indien nodig uitgelijnd voor balans, rust in de beweging en krachtoverdracht. Goed ook tegen blessures.

Je cockpit wordt op de voor jou juiste plek gezet. Stuurpen lengte en diepte worden geoptimaliseerd. De optimale breedte van het stuur wordt bepaald met de positie en stand van de shifters. Rust en balans in je handen, schouders, nek en ellebogen. Je benen moeten werken, de rest ontspant.

Nadat we de optimale positie hebben gevonden ervaar je op de indoor trainer je nieuwe positie op je eigen fiets. Soms voelt dat net even anders. Eventuele fijn afstellingen worden uitgevoerd.

De Bikefit is inclusief standaard aanpassingen aan de fiets (ex materialen) die ter plekke binnen redelijke tijd en direct uitgevoerd kunnen worden. Alle overige aanpassingen kunnen in de werkplaats verricht worden. Hiervoor geldt het werkplaats tarief.

Ter afsluiting evalueren we jouw Bikefit aan de hand van de doelen. Je ontvangt een uitgebreid verslag met de doelen, bevindingen, adviezen en maten. Ook wordt het beeldmateriaal gedeeld. 

Vervolgens ga je in de praktijk ervaren hoe je nieuwe positie jou bevalt. Dat vraagt soms enige gewenning. Afhankelijk van je frequentie zal je binnen drie weken gewend moeten zijn. De terugkom service biedt je de gelegenheid om tot 12 weken langs te komen voor een fijn afstelling of aanpassing. Eventueel vooraf gegaan door telefonisch contact en advies.

Plan je een nieuwe Bikefit in tussen 18 en 24 maanden, dan geniet je een korting van € 50,-

Extra fiets? Dat kan. Mogelijk plannen we het apart in. We gaan niet haasten. € 125,-

Is je extra fiets gelijksoortig (Race – Race of MTB-MTB) dan kan je ook de fiets 1 op 1 laten kopiëren met eventueel enkele functionele aanpassingen op basis van de inzet van de verschillende fietsen.
De meerkosten bedragen € 35,-. We doen dit altijd direct na jouw dynamische Bikefit.

* Voor de optionele avondsessie geldt een toeslag van + € 25,- .

Dagdeel (ook ‘s avonds en op zaterdag)
€  195,-