BikeFitting omgeving Amersfoort

Zoek je een professionele, persoonlijke Bikefit van de specialist in de buurt van Amersfoort?

Bij Raven Bikefitting geniet je een uitgebreide, professionele Dynamische Bikefit op een kwartier rijden van Amersfoort? Efficiënter, comfortabeler en pijnvrij fietsen. Waardoor fietsen gewoon (nog) leuker wordt. Wil jij dat ook? Dan is een Bikefit van de Bikefit Specialist Raven Bikefitting wat voor jou!

Ik kan je meestal binnen één of twee weken al helpen. Geniet deze nazomer nog van een optimale en comfortabele fietspositie, zodat jij goed op de fiets de winter in, en dus ook uit gaat! Laat je mij jou onafhankelijk adviseren bij de aanschaf van je nieuwe fiets?

Verder fietsen, langer fietsen, meer plezier. Minder vermoeid worden van je fietspositie. Beter presteren. Minder klachten. Door een goede Bikefit! Ontspannen inspannen noem ik dat.

Racefiets, Gravelbike en MTB worden specifiek benaderd. Want het verschil tussen deze fietsen vragen om specifieke kennis, ervaring en hun eigen benadering.

Bikefit Mountainbike Amersfoort

De dynamische Bikefit: jouw fietspositie fietsend optimaliseren!

Jij optimaal op jouw fiets. Dat is maatwerk. Want ieder lichaam zit anders in elkaar. Reageert anders. Lenigheid, stabiliteit en kracht spelen een rol. Alsmede hoe jij fietst. Door fietsjaren maar ook levensjaren. Investeer in jezelf en gun jezelf die dynamische fietsmeting.

Om een comfortabele houding te genieten pas ik de fiets aan aan jouw lichaam, ervaring en doelen. En niet andersom. Geen Quick fits. Ik neem écht de tijd om samen jouw optimale positie te vinden. Met aandacht, geduld en passie. Uiteraard gevoed door ruime kennis, ervaring en de meest geavanceerde apparatuur van Velometrik dynamische zadeldrukmeting en Retül 3D Motion Capture. Met de Shimano Bikefitting Laserbank of de Retül ZEN laser pen meten we jouw fiets perfect in.
Maar bovenal leg ik uit wat we doen en waarom. Samen werken we naar jouw optimale positie voor dit moment, zoals jij nu bent. Alleen dan accepteer jij jouw verbeterde positie. Ik of de systemen vertellen jou niet ‘hoe je moet zitten’. Samen vinden we jouw positie, geholpen door technologie. Testen, testen, kennis deling, begrijpen. Acceptatie.

Kijk je naar een nieuwe fiets, maar dan wel het juiste type fiets in jouw maat, ook dan is een Bikefit ideaal.
Kies die fiets passend bij jouw fysiek en manier van fietsen. Vóórdat je tot aankoop overgaat. Onafhankelijk geadviseerd én meteen de goede positie. De module ‘New Bike Day‘ is speciaal samengesteld gericht op de aankoop van een nieuwe fiets gecombineerd met een optimale positie op je nieuwe fiets. Met de Retül Müve SL Pasfiets kan elke fiets in elke maat nagebouwd worden.

Een volledig instelbare pasfiets, een verstelbare stuurpen, dynamische zadeldruk meting, een draaibaar Bikefit plateau, Retül 3D positie scanning, digitale zitbotjes meting en vele andere technieken en materialen zijn aanwezig. Maar vooral.. kennis, kunde, gerichte communicatie én tijd + aandacht. Want dat maakt het echte verschil.

Naast Bikefit diensten bied ik ook andere diensten aan. Diensten gericht op zadelkeuze, het correct afstellen van je schoenplaatjes, het ‘kopiëren‘ van je oude fiets naar je nieuwe qua afstelling, dynamisch aankoop advies en maatwerk. Bij maatwerk hebben we vooraf contact over het probleem, de mogelijke oplossingen, de aanpak en de te verwachten kosten. Wil je weten of en hoe ik jou kan helpen? Boek dan een vrijblijvend telefonisch consult.

Lees hier meer over mijn kijk op Bikefitting en mijn aanpak

Profiteer van de ruime ervaring in mountainbike bikefitting en gravel bikefitting.

Meervoudig gecertificeerd (Torke Cycling, GeBiomized, Retül en Cyclefit) en een specialisatie in MTB Bikefitting. Decennia fietservaring in alle disciplines maken dat race, gravel en Mountainbike kennis ook echt specifiek toegepast wordt. Ook E-mtb’s zijn welkom! Die kennis pas ik niet alleen toe, maar draag ik ook op jouw over.

Materialen als stuurpennen, sturen, zadels, speciale pedalen, een ruim assortiment Bikefit materialen maar ook een Shimano Service Center zijn beschikbaar voor mijn klanten. Meestal kan jouw fiets meteen 1 op 1 afgesteld worden. Ik werk met materialen van o.a. Bikefit, Form, Pro, SQ Lab, Specialized, Bontrager en XLC.

Heb je ‘lastige voeten’, dan kan je bij mij terecht voor schoenen van Lake en Shimano. Voor de juiste steun en stabiliteit gebruik ik fiets specifieke steunzolen van onder andere Currex en semi custom van Lake en InsolePlus zodat jouw voeten steun krijgen die ze nodig hebben. Ook kan ik je in overleg doorverwijzen naar een fiets specifieke podoloog.

Bikefitting: stabiliteit van voeten en heupen, zadel en stuur afgesteld binnen jouw reach.

Plezier beleven aan het fietsen. Daar draait het om. Aan de positie zal het niet liggen! Lees meer over klantervaringen, de verschillende diensten of maak een afspraak!
Wil je vrijblijvend van gedachten wisselen hoe een Bikefit of op aankoop gerichte Bikefit danwel maatwerk voor jou kan betekenen? Bel, mail of app, ik kom graag met je in contact.

Bikefitting Amersfoort Raven Bikefitting
Amersfoort Raven Bikefitting

Neem eens kijkje op mijn strava profiel of Instagram. Dat geeft een beeld hoe ik fietsen beleef en wie ik ben.
Lees een blog op Insta, rijd een beschikbare route over de mooiste paden op de Veluwe via mijn Strava pagina.
Je zal zien: fietsen is (mijn) passie. En mijn werk. Net zoveel plezier beleef ik in de omgang met mensen. En het delen van kennis over fietsen. Werken met passie, wat het verschil maakt. Lees hier meer over mij.

Bikefitting Amersfoort

Amersfoort staat gelijk aan fietsen op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de vallei regio maar ook de Erkemederpolder en andere open streken. Racefietsers, Gravelbikers en mountainbikers vinden er hun weg. Uitdagende routes over glooiende wegen en paden. Een schitterende uitvalsbasis voor de mooiste ritten. Een goede fietspositie maakt die ritten nog aangenamer.

Amersfoort ligt op een kwartier rijden van Raven Bikefitting Harderwijk.

Geniet en kies voor een Bikefit bij de specialist op de Veluwe. Plezier beleven aan het fietsen. Aan de positie zal het niet liggen! Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie of kennismaking!

Bikefit diensten

Basic Fit

Een dynamische bikefit zodat jouw fiets direct lekker zit.


De basis goed!

Een dynamische fietsmeting van de specialist. Ideaal voor beginnende fietsers of wanneer je de juiste maat nieuwe fiets wilt vinden. Onafhankelijk bepaald.

#FIT-FIRST-RIDE-BETTER!

Fietsen wordt zo direct veel leuker.

Leerzaam, leuk en een investering in jezelf!

Ben jij ‘nieuw met fietsen’ of zoek je een nieuwe fiets, onafhankelijk geadviseerd? Heb je wat minder tijd? Kies dan voor de Basic Fit.

Road-Gravel-MTB Specifiek

+- 2 uur
€  185,-

– Ook ’s avonds en zaterdags.

Ride Better

Dynamische bikefit van de specialist voor een optimale fietspositie

Comfortabel. Efficiënt. Krachtig. In balans. Altijd persoonlijk. Maatwerk!

De meest complete Bikefit zodat jij meer uit je fiets en het fietsen haalt of de juiste fiets koopt. Heb je pijn of ongemak bij het fietsen? Wil je meer uit je fiets halen? Dit is jouw fietsmeting!

Ruim tijd en mogelijkheden om veel te testen voor jouw fietsplezier.

3D Bewegingsanalyse en zadeldrukmeting voor zichtbaar effect van aanpassingen en het testen van zadels.
Persoonlijk advies, uitgebreid rapport en nazorg.

Road-Gravel-MTB Specifiek

Dagdeel
€  215,-

– Ook ’s avonds en zaterdags.

New Bike daY

Je wilt een nieuwe fiets kopen? Maar welke?

Laat je onafhankelijk adviseren vóór de aanschaf van je nieuwe fiets!

Slechte fietsen worden niet gemaakt. Onjuist advies wordt wel gegeven. Een slecht passende fiets als resultaat.

Jouw stijl van fietsen, fiets typen, maatvoering, prijsstelling en optimalisatie van je positie. Het komt allemaal aan bod.

Bij de eerste dynamische sessie bepalen we welke fiets jou het beste past. Na levering geniet je de Bikefit ‘Ride Better’ op je nieuwe fiets. 2 sessies voor het beste resultaat: jouw nieuwe fiets die jou direct past.
#FIT-FIRST-RIDE-BETTER

Road-Gravel-MTB Specifiek

2 sessies
€  295,-

– Ook ’s avonds en zaterdags.

Klantervaringen

Wil jij weten of een Bikefit wat voor jou is?
Lees hier hoe andere fietsers hun BikeFit ervaren hebben!