Zadelpijn Dynamische Zadeldrukmeting

Zadelpijn! Vervelend. Wat helpt tegen zadelpijn? Waarom krijg je zadelpijn? Hoe kun je het voorkomen of oplossen?

Nieuw zadel kopen? Of is het je fiets positie?

Wist je dat zadelpijn veelal opgelost kan worden door een optimalisatie van je fietspositie of steun vanuit je voeten. En natuurlijk kan het ook door je zadel of afstelling daarvan veroorzaakt worden. Of een combinatie. Simpelweg een nieuw zadel kopen is niet vanzelf dé oplossing.

Zonde om dan te investeren in (alleen) een nieuw zadel. De klachten komen terug. Bij de Dynamische Zadeldrukmeting gaan we onderzoeken waar bij jou de oorzaken liggen.

We bespreken je klachten en wat je allemaal al geprobeerd hebt. Ik bekijk je fietsafstelling, fietsmaat, schoenen, inlegzool, positie schoenplaatjes, het zadel zelf en de stand van het zadel. Wat kan dit zeggen over je zadelpijn?

Na eventuele aanpassingen gaan we de verdeling van de zadeldruk meten met een zadeldrukmat, vol met sensoren. De resultaten zijn direct zichtbaar op het scherm. We testen zadels achter elkaar. De zadelwisselaar maakt het mogelijk zadels direct achter elkaar te ervaren.

Wist je dat een zadel kiezen via een statische meting op de zitbotjes weinig toevoegt? Er spelen veel meer zaken een rol. Zitbotjes worden vaak rechtop zittend gemeten. Hoe zit jij op je fiets? Zadels test je het beste achter elkaar. Voelen, meten, vergelijken. Bespaar geld en tijd. Test zadels achter elkaar en kies de voor jou best aanvoelende. Wil je daarna buiten testen, kan dat ook. Lees meer in mijn blog over zadelpijn

Als je van zadel wisselt, verandert vaak ook je fietspositie. De breedte en de positie van het breedste punt. Dikte, hardheid, lengte, vorm. Online een zadel bestellen is vaker een kwestie van geluk dan wetenschap.

Boek een dynamische zadeldrukmeting, waarbij tegelijk je positie gescand wordt. Test zadels achter elkaar. Bespaar tijd en geld.
Als een Bikefit de betere oplossing is en je besluit BikeFit Ride Better of BikeFit Start2Ride te boeken, dan krijg je 15% korting.

Zadeldruk meting
€  75,-