Zadelpijn Dynamische Zadeldrukmeting

Zadelpijn! Vervelend. Wat helpt tegen zadelpijn? Waarom krijg je zadelpijn? Hoe kun je het voorkomen of oplossen?

Nieuw zadel kopen? Of is het je fietspositie?

Wist je dat zadelpijn vaak opgelost kan worden door een optimalisatie van je fietspositie of steun vanuit je voeten. Maar het kan natuurlijk ook door je zadel of afstelling daarvan veroorzaakt worden. Of een combinatie. Simpelweg een nieuw zadel kopen is niet vanzelf dé oplossing. Dat is gokken..

Zonde om dan te investeren in (alleen) een nieuw zadel. De klachten komen terug. Bij de Dynamische Zadeldrukmeting gaan we onderzoeken waar bij jou de oorzaken liggen.

We bespreken je klachten en wat je allemaal al geprobeerd hebt. Ik bekijk je fietsafstelling, fietsmaat, schoenen, inlegzool, positie schoenplaatjes, meet je zitbotjes digitaal en beoordeel uiteraard je huidige zadel. Hoe is deze op je fiets gemonteerd, wat is de verhouding met je stuurpositie en je bracket. Wat vertellen de slijtage plekken. Wat kan dit zeggen over je zadelpijn?

Na eventuele aanpassingen aan je fietspositie gaan we de verdeling van de zadeldruk meten met een zadeldrukmat, vol met sensoren. De resultaten zijn direct zichtbaar op het scherm. We testen zadels achter elkaar. Op de pasfiets, zodat we dit snel kunnen doen. Zo kan je snel verschillen voelen en staat het zadel steeds op dezelfde plek en kunnen we vlot kleine aanpassingen doen. Dat kan een groot verschil maken.

Wist je dat een zadel kiezen via een statische meting op de zitbotjes alleen slechts een vertrekpunt is? Er spelen veel meer zaken een rol. Zadels test je het beste achter elkaar. Voelen, meten, vergelijken. En daarna buiten de echte test. Bespaar geld en tijd. Test zadels achter elkaar en kies de voor jou best aanvoelende. Wil je daarna buiten testen, kan dat altijd. Lees meer in mijn blog over zadelpijn

Als je van zadel wisselt, verandert vaak ook je fietspositie. De breedte en de positie van het breedste punt. Dikte, hardheid, lengte, vorm. Online een zadel bestellen is vaker een kwestie van geluk dan wetenschap. Ik heb diverse zadels op voorraad. Zowel qua model, breedte, merk en toepassing. Uiteraard onder voorbehoud beschikbaarheid.

Boek een dynamische zadeldrukmeting, waarbij tegelijk je positie gescand wordt. Test zadels achter elkaar. Bespaar tijd en geld. Het genoemde tarief is per uur waarbij altijd het eerst uur berekend wordt. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan wordt er per 15 minuten berekend.

Zadeldruk meting
€  80,- / 1 uur
Na 1 uur : € 20 per 15 min.