Optimaliseer je fietspositie met een professionele, persoonlijke fietsmeting | Bikefit!

Je wilt je prestaties verbeteren? Meer comfort, beter in balans? Een nieuwe fiets kopen? Eindelijk eens genieten zonder die pijn(tjes) of ongemakkelijke zit?
Een professionele Dynamische Bikefit gaat jou helpen om comfortabel, efficiënt en klachtenvrij van het fietsen te genieten. En de juiste maat fiets aan te schaffen. Kies voor een Bikefit voor de aankoop!

Boek tijdig tijdens fiets hoog seizoen en voorkom wachttijden. Geniet zo op korte termijn van een optimale en comfortabele fietspositie, zodat jij efficiënt en comfortabel op de fiets je nieuwe avonturen en ritten gaat genieten.
Laat je mij jou onafhankelijk en deskundig adviseren bij de aanschaf van je nieuwe fiets? Kies dan voor de dienst New Bike Day

Fietsen is een uithoudingssport, geen krachtsport. Comfort, uithouding en kracht moeten in balans zijn. Een dynamische Bikefit gaat jou die balans bieden.
Mijn ervaring leer mij dat dat niet in 90 minuten ‘gefixt’ is. Voor jouw persoonlijke, complete Bikefit reserveer ik ruim tijd. Het is mijn streven om elke bikefit weer een leuke en leerzame sessie te laten zijn waarin jij ook veel kennis opdoet. Elke sessie is persoonlijk maatwerk.

Road, Gravel of MTB specifiek. ‘No Quick Fit’s’ of een ‘scan’. Jij wilt het gewoon goed, op maat, voor jouw fietsplezier.

De sportieve jeugd kan ook bij mij terecht, en krijgt exact dezelfde aandacht, tijd, commitment en kennis overdracht tegen een vriendelijker tarief: Retül Nieuwelingen Junioren. Zo wil ik ook voor de toekomstige renners een professionele Bikefit toegankelijk maken en kennis overdragen.

Investeer in jezelf met een dynamische Bikefit van de Bikefitting specialist.

 • Dynamische Bikefit van een dagdeel waarin we tijd hebben jouw optimale persoonlijke positie te gaan bepalen.
 • Elke Bikefit is individueel, want jij bent uniek.
 • Road, MTB of Gravel specifiek. Praktijk ervaring in alle disciplines en Off Road Fitting gecertificeerd.
 • Duidelijke uitleg, instructie en toelichting. Jij snapt wat we doen en waarom.
 • Ondersteund door 3D analyse van Retül en video analyse
 • Dynamische zadeldrukmeting: Voelen én zien wat er gebeurt.
 • Pre Fit Analyse van kracht, mobiliteit, lenigheid met met persoonlijk advies.
 • Voet analyse, schoenadvies en afstellen plaatjes.
 • Optimalisatie zadelstand, stuurpositie en balans pedaalslag.
 • Toepassing van wig technieken. Rust, balans en de kracht in de pedaalslag, op het zadel en in de schoen.
 • Ook ’s avonds!*

Jij wilt meer comfort. Misschien heb je klachten over pijn. Je wilt efficiënter op de fiets zitten. Meer kracht kunnen leveren over een langere tijd. Klachtenvrij. Je zoekt balans tussen links en rechts.

Je zit maar niet lekker op je zadel. Misschien heb je er al diverse getest, zonder echt succes. Grote kans dat er meer aan de hand is dan het zadel zelf..

Wil je meer in detail weten over deze fit dienst? Lees dan verder. Ben je overtuigd, boek dan hier je bikefit.

In deze uitgebreide persoonlijke Bikefit komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om een complete fietsmeting te genieten. Centraal staat jouw doel: wat wil jij uit de Bikefit halen? Wanneer ga jij tevreden naar huis. Het is niet alleen een fietsmeting, we gaan ook met jou aan de slag. Jij en je fiets.

Je voeten, schoenen en inlegzolen komen aan bod. Welk verhaal vertellen zij? Ervaar je klachten en welke verbeteringen zijn er te realiseren. Wat is het nut van goede inlegzolen? Zonder een goed fundament is er geen optimaal resultaat mogelijk. Stabiliteit in de voet (en de heup) is een van de sleutels van een goede fietsbeleving en optimale balans.

We gebruiken de pasfiets wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe fiets. Welk type en welke maat. Die maten kunnen in pasfiets gezet worden. In enkele draaien zit je op een andere maat of model fiets. Elk merk.

Op je eigen fiets wordt de traploos instelbare Retül stuurpen gemonteerd. Zo kunnen we verschillende posities testen, terugzetten en snel aanpassen. De Retül 3D scanner kijkt live mee en laat de verschillen tussen aanpassingen live zien. Ook kan een eerder gedane Retül bikefit zo live vergeleken worden.

We starten met een nul meting. Hoe zit je nu? Wat zie ik, wat voel jij? Welke aspecten verdienen direct aandacht en een aanpassing?

Daarna werken we via je zadelhoogte naar jouw cockpitpositie. Lengte, diepte en breedte. Shifters worden gepositioneerd.

Rust en balans in je handen, schouders, nek en ellebogen. Daarna bepalen we de zadel setback. Jij gepositioneerd ten opzichte van je zadel en het stuur. Dat noem ik body positioning. De balans en stabiliteit vanuit de heupen en onder de voeten is de sleutel voor een optimale Bikefit. Je knieën zijn de slaaf van je heupen en voeten. Hier is vaak veel winst te behalen en wordt ruim aandacht aan besteed middels heup- en voet stabilisatie.

Vaak blijkt bij zadelklachten een nieuw zadel helemaal niet nodig. Je benen werken, de rest ontspant zoveel als mogelijk. Ingesteld op jouw doelen, fysiek en fietsprofiel.

De Bikefit is inclusief standaard aanpassingen aan de fiets (ex materialen) die ter plekke binnen redelijke tijd en direct uitgevoerd kunnen worden. Vervangen van racefiets sturen wordt achteraf ingepland, tegen werkplaats tarief.

Uiteraard ontvang je een uitgebreid verslag.

Het kan in bepaalde gevallen enkele weken duren om te wennen. De terugkom service biedt je de gelegenheid om binnen 12 weken langs te komen voor een fijn afstelling. (in overleg en indien noodzakelijk).

Wil je een check up doen op dezelfde fiets binnen 24 maanden, dan kan dat voor een gereduceerd tarief van €100,-
Je kan ook direct aansluitend met een tweede fiets een bikefit genieten tegen een gereduceerd tarief of de zadelpositie door mij laten ‘kopiëren’ op basis van je gedane bikefit. Inclusief analyse van die fiets.

Voor meer mogelijkheden, kijk bij de Tarieven

* Voor de optionele avondsessie (start na 17 uur) geldt een aangepast tarief van + € 30

Dagdeel (ook ’s avonds* en op zaterdag)
€  225,- | 3 tot 3,5 uur