Optimaliseer je fietspositie met een professionele, persoonlijke fietsmeting | Bikefit!

Je zoekt naar meer comfort? Beter in balans op de fiets? Krachtiger of misschien meer ‘aero’.
Een professionele Dynamische Retül Bikefit gaat jou helpen om comfortabel, efficiënt en klachtenvrij van het fietsen te genieten. Of de juiste maat fiets aan te schaffen. Kies dan ook voor een Bikefit voor de aankoop!

Boek nu jouw persoonlijke Retül Bikefit tijdens het winter seizoen en voorkom zo wachttijden als de dagen gaan lengen. Geniet op korte termijn van een optimale en comfortabele fietspositie. Heb je ook meer tijd om rustig te wennen aan eventuele aanpassingen die daarom vragen. Kan je in 2024 (nog) meer genieten van al dat moois dat fietsen te bieden heeft.

Laat je mij jou onafhankelijk en deskundig adviseren bij de aanschaf van je nieuwe fiets? Dan kan je ook kiezen voor de dienst New Bike Day

Fietsen is een uithoudingssport, geen pure krachtsport. Comfort, uithouding en kracht moeten in balans zijn. Een dynamische Bikefit gaat jou die balans bieden.
Mijn ervaring leert mij dat dat niet in 90 minuten ‘gefixt’ is. Voor jouw persoonlijke, complete Bikefit reserveer ik dan ook een dagdeel. Het is mijn streven om elke bikefit telkens weer een leuke en leerzame sessie te laten zijn waarin jij ook veel kennis opdoet.

Road, Gravel of MTB specifiek. ‘No Quick Fit’s’ of een ‘scan’ met adviezen. Jij wilt het gewoon goed, op maat, voor jouw fietsplezier.

De sportieve jeugd kan ook bij mij terecht, en krijgt exact dezelfde aandacht, tijd, commitment en kennis overdracht tegen een vriendelijker tarief: Retül Nieuwelingen Junioren. Zo wil ik ook voor de toekomstige renners een professionele Bikefit toegankelijk houden en kennis overdragen.

Investeer in jezelf met een dynamische Bikefit van de Bikefitting specialist. Wat gaan we doen?

 • Dynamische Bikefit van een dagdeel waarin we tijd hebben jouw optimale persoonlijke positie te gaan bepalen.
 • Elke Bikefit is individueel. Maatwerk.
 • Road, MTB of Gravel specifiek. Praktijk ervaring in alle disciplines en Off Road Fitting gecertificeerd.
 • Intake met doelen en verwachtingen. Elkaar leren kennen.
 • Fysieke Pre Fit Analyse van kracht, mobiliteit, lenigheid met persoonlijk advies en tips.
 • Digitale zitbot meting en Digitale voet analyse, schoenadvies en eventueel afstellen plaatjes.
 • Keuze uit diverse merken standaard zolen of Retül maatwerkzolen.
 • Optimalisatie voet, zadel- en stuurpositie met balans in de pedaalslag. In balans op jouw fiets met een positie bij bij jou fysiek en doelen past.
 • analyse asymmetrie en testen oplossingen.
 • Duidelijke uitleg. Jij snapt wat we doen en waarom. We doen het samen.
 • Ondersteund door dynamische live 3D Motion Analyse van Retül, live zadeldruk meting en video analyse.
 • Ook ’s avonds!*

Wil je meer in detail weten over deze fit dienst? Lees dan verder. Weet je genoeg en ben je overtuigd? Boek dan hier je bikefit of zoek contact als je nog vragen hebt.

In de uitgebreide persoonlijke Bikefit RideBetter komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om een complete fietspositiemeting te genieten. Centraal staat jouw doel: Waarom een bikefit en wat wat is / zijn je doelen? Wanneer ga jij tevreden naar huis. Of je nu een weekend fietser bent, een wedstrijdrenner, jong of oud. Vrouw of man.

Stabiliteit in de voet (en de heup) is een van de sleutels van een goede fietsbeleving en optimale balans. Je krijgt dan ook een uitgebreide fysieke analyse van mobiliteit en lenigheid.
Daarbij komen ook voeten, schoenen en inlegzolen komen aan bod. Ervaar je klachten? Welke verbeteringen zijn er te realiseren. Wat is het nut van goede inlegzolen? Zonder een goed fundament is er geen optimaal resultaat mogelijk. Datzelfde geldt voor zadels.

We gebruiken de pasfiets wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe fiets. Welk type en welke maat. En welke merken? Alles kan in de Retül pasfiets na gebouwd worden. Al fietsend kan ik de pasfiets aanpassen. Andere maat, andere geometrie. Van elk merk. Breder of smaller stuur? Geen probleem. Even draaien en pak maar vast.

Op je eigen fiets wordt de traploos instelbare Retül stuurpen gemonteerd. Zo kunnen we verschillende posities testen. Het Retül 3D Motion Systeem kijkt live mee en laat de verschillen tussen posities en aanpassingen zien. Ook kan een eerder bij mij gedane Retül bikefit vergeleken worden. Handig als je wilt snappen waarom die nieuwe fiets niet zo lekker voelt.

Na het fysieke onderzoek start ik met de de nul meting. Hoe zit je nu? Wat zie ik, wat voel jij? Waar gaat jouw aandacht naar toe als je op de fiets zit?

Vervolgens werken we via je zadelpositie naar jouw cockpitpositie. Lengte, diepte en breedte. Positionering Shifters of remgrepen.

Jij wordt comfortabel en optimaal voor kracht overbrenging gepositioneerd ten opzichte van je zadel en het stuur. Dat noem ik body positioning. De balans en stabiliteit vanuit de heupen en onder de voeten is de sleutel voor een optimale Bikefit. Je knieën verraden wat er bij de heupen en/of voeten ‘gebeurd’. Hier is vaak veel winst te behalen zonder dat je je daarvan vooraf bewust was.

Bij zadelklachten hoeft een nieuw zadel helemaal niet nodig te zijn.

De Bikefit is inclusief standaard aanpassingen aan de fiets (ex materialen) die ter plekke binnen redelijke tijd en direct uitgevoerd kunnen worden. Vervangen van racefiets sturen wordt achteraf ingepland, tegen werkplaats tarief.

Uiteraard ontvang je een uitgebreid verslag met ook je start en eindpositie.

Het kan in bepaalde gevallen enkele weken duren om te wennen. De terugkom service biedt je de gelegenheid om binnen 12 weken langs te komen voor een fijn afstelling. (in overleg en indien noodzakelijk).

Wil je een check up doen op dezelfde fiets binnen 14 maanden, dan kan dat voor een gereduceerd tarief van €100,-
Je kan ook direct aansluitend met een tweede fiets een bikefit genieten tegen half geld of de zadelpositie van je andere fiets door mij laten ‘kopiëren’ (indien mogelijk). Inclusief een analyse van die fiets met rapport.

Voor meer mogelijkheden, kijk bij de Tarieven

* Voor de optionele avondsessie (start na 17 uur) geldt een aangepast tarief van + € 30

Dagdeel (ook ’s avonds* en op zaterdag)
€  225,- | Dagdeel