Optimaliseer je fietspositie met een professionele, persoonlijke fietsmeting | Bikefit!

Ik kan je meestal binnen één of twee weken al helpen. Geniet dus op korte termijn van een optimale en comfortabele fietspositie, zodat jij goed op de fiets de stoere seizoenen in, en dus ook uit gaat! Laat je mij jou onafhankelijk adviseren bij de aanschaf van je nieuwe fiets?

Je wilt je prestaties verbeteren? Meer comfort en beter in balans? Een nieuwe fiets kopen? Eindelijk eens genieten zonder die pijn(tjes)? Een goede Bikefit helpt jou om comfortabel, efficiënt en klachtenvrij van het fietsen te genieten. En de juiste maat fiets aan te schaffen. Kies voor een Bikefit voor de aankoop!

Fietsen is een uithoudingssport, geen krachtsport. Comfort, uithouding en kracht moeten in balans zijn. Een dynamische Bikefit gaat jou die balans bieden. En balans in je pedaalslag. Dat gaat niet in 90 minuten, dus we nemen ruim de tijd voor jouw Bikefit. Road, Gravel of MTB specifiek. Individueel maatwerk. ‘No Quick Fit’s’ of een ‘scan’. Jij wilt het gewoon goed, op maat, voor jou.

Investeer in jezelf met een dynamische Bikefit van de Bikefitting specialist.

  • Uitgebreide dynamische Bikefit van een dagdeel waarin we jouw optimale persoonlijke positie gaan bepalen.
  • Elke Bikefit is indiviudeel, want jij bent uniek.
  • Road, MTB of Gravel specifiek. Praktijk ervaring in alle disciplines en Off Road Fitting gecertificeerd.
  • Dynamische zadeldrukmeting: Voelen én zien wat er gebeurt.
  • Analyse van kracht, mobiliteit, lenigheid.
  • Voet analyse, schoenadvies en afstellen plaatjes.
  • Optimalisatie zadelstand, stuurpositie en balans pedaalslag.
  • Toepassing van wig technieken. Rust, balans en de kracht in heup, knieën en voeten.
  • Ook ’s avonds!*

Jij wilt meer comfort. Misschien heb je klachten over pijn. Je wilt efficiënter op de fiets zitten. Meer kracht kunnen leveren over een langere tijd. Klachtenvrij. Je zoekt balans tussen links en rechts.

In deze uitgebreide persoonlijke Bikefit komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om een complete bikefit te genieten. Centraal staat jouw doel: wat wil jij uit de Bikefit halen? Wanneer ga jij tevreden naar huis?

Je voeten, schoenen en inlegzolen komen aan bod. Welk verhaal vertellen zij? Ervaar je klachten en welke verbeteringen zijn er te realiseren. Wat is het nut van goede inlegzolen? Zonder een goed fundament is er geen optimaal resultaat mogelijk. Stabiliteit in de voet (en de heup) is een van de sleutels van een goede fietsbeleving en optimale balans.

we gebruiken de pasfiets wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe fiets of zadel. Welk type en welke maat. Die maten kunnen in pasfiets gezet worden. Zadels kunnen met de zadel wisselaar snel gewisseld en weer exact gelijk op positie afgesteld worden met behulp van de laser.

Op je eigen fiets wordt de instelbare Bikefit Stuurpen gemonteerd en eventueel de zadel verwisselaar wanneer er noodzaak is zadels te testen.

We starten met een nul meting. Hoe zit je nu? Wat zie ik, wat voel jij? Welke aspecten verdienen direct aandacht en een aanpassing?

Daarna werken we via je zadelhoogte naar jouw cockpitpositie. Lengte, diepte en breedte. Shifters worden gepositioneerd. Rust en balans in je handen, schouders, nek en ellebogen. Daarna bepalen we de zadel setback. Jouw massa gepositioneerd ten opzichte van je zadel en het stuur. De balans en stabiliteit vanuit de heupen en in de voeten is de sleutel voor een optimale Bikefit. Je knieën zijn de slaaf van je heupen en voeten. Hier is vaak veel winst te behalen en wordt ruim aandacht aan besteed middels heup- en voet stabilisatie. Vaak blijkt bij zadelklachten een nieuw zadel helemaal niet nodig. Je benen werken, de rest ontspant zoveel als mogelijk. Ingesteld op jouw doelen, fysiek en fietsprofiel. De

De Bikefit is inclusief standaard aanpassingen aan de fiets (ex materialen) die ter plekke binnen redelijke tijd en direct uitgevoerd kunnen worden. Alle overige aanpassingen kunnen in de werkplaats verricht worden. Hiervoor geldt het werkplaats tarief.

Uiteraard ontvang je een uitgebreid verslag.

Het kan enkele weken duren om te wennen. De terugkom service biedt je de gelegenheid om binnen 12 weken langs te komen voor een fijn afstelling. (in overleg en indien noodzakelijk).

Wil je een re-fit doen op een soortgelijke fiets binnen 24 maanden, dan krijg je een korting van 40% op het dan geldende tarief. Wil je ook een ander soort fiets ‘gefit’ dan krijg je 25% korting.

Voor meer mogelijkheden, kijk bij de Tarieven

* Voor de optionele avondsessie (na 18 uur) geldt een toeslag van € 25,-

Dagdeel (ook ’s avonds en op zaterdag)
€  215,-