Optimaliseer je fietspositie met een professionele, persoonlijke fietsmeting | Bikefit!

Je zoekt naar meer comfort? Beter in balans op de fiets? Krachtiger of misschien meer ‘aero’.
Een professionele Dynamische Retül Bikefit gaat jou helpen om comfortabel, efficiënt en klachtenvrij van het fietsen te genieten. Of de juiste maat fiets aan te schaffen. Kies dan ook voor een Bikefit voor de aankoop!

Boek hier jouw persoonlijke Retül Bikefit rechtstreeks in mijn agenda en geniet op korte termijn van een optimale en comfortabele fietspositie.

Laat je mij jou onafhankelijk en deskundig adviseren bij de aanschaf van je nieuwe fiets? Dan kan je ook kiezen voor de dienst New Bike Day.

Ik heb meer dan 1000 fietsers mogen helpen bij de optimalisatie van hun fietspositie of het onafhankelijke advies mét 2 bikefits voor de aankoop van hun nieuwe fiets. Dat zijn veel meer dan 3000 intensieve uren aan ervaring. Ervaring die ik dagelijks weer opnieuw op doe en jouw aanbiedt. Elke fit ga ik met vol commitment met jouw vraagstuk samen met jou aan de slag. Topsporter of beginner. Race, Gravel of MTB. TT of Tri. Ik bedien maximaal 2 klanten per dag. Jij krijgt daarmee de tijd, energie en aandacht die je verdient. En waarvoor je ook betaald. Geen nummertje 3 of 4 van de dag dus!

Fietsen is een uithoudingssport, geen pure krachtsport. Comfort, uithouding en kracht moeten in balans zijn. Een dynamische Bikefit gaat jou die balans bieden. Voor de één is dat meer comfort, voor de ander meer aero.
Mijn ervaring leert mij dat een bikefit niet in 90 of 120 minuten ‘gefixt’ is. Voor jouw persoonlijke, complete Bikefit reserveer ik dan ook maar liefst 3 uur. Het is mijn streven om elke bikefit telkens weer een leuke en leerzame sessie te laten zijn waarin jij ook veel kennis opdoet. Snap je fit, leer jezelf op jouw fiets kennen en hoe jouw fit werkt. Daar heb je later veel profijt van.

Road, Gravel of MTB specifiek. ‘No Quick Fit’s’ of een ‘scan’ met adviezen. Jij wilt het gewoon goed, op maat, voor jouw fietsplezier.

De sportieve jeugd kan ook bij mij terecht, en krijgt exact dezelfde aandacht, tijd, commitment en kennis overdracht tegen een vriendelijker tarief: Retül Nieuwelingen Junioren. Zo wil ik ook voor de toekomstige renners een professionele Bikefit toegankelijk houden en kennis overdragen.

Investeer in jezelf met een dynamische Bikefit van de Bikefitting specialist. Wat gaan we doen?

 • Dynamische Bikefit van een dagdeel waarin we tijd hebben jouw optimale persoonlijke positie te gaan bepalen.
 • Elke Bikefit is individueel. Maatwerk.
 • Road, MTB of Gravel specifiek. Praktijk ervaring in alle disciplines en Off Road Fitting gecertificeerd.
 • Intake met doelen en verwachtingen. Elkaar leren kennen.
 • Fysieke Pre Fit Analyse van kracht, mobiliteit, lenigheid met persoonlijk advies en tips.
 • Digitale zitbot meting en Digitale voet analyse, schoenadvies en optimalisatie schoenplaatjes.
 • Keuze uit diverse merken standaard zolen of Retül maatwerkzolen.
 • Optimalisatie voet, zadel- en stuurpositie met balans in de pedaalslag. In balans op jouw fiets met een positie bij bij jou fysiek en doelen past.
 • Fysieke en ‘on bike’ analyse van eventiele asymmetrie en tijd om te testen met mogelijke oplossingen of oefeningen.
 • Duidelijke uitleg. Jij snapt wat we doen en waarom. begrijp je positie.
 • Ondersteund door dynamische live 3D Motion Analyse van Retül, live zadeldruk meting en video analyse.
 • Ook woensdag ’s avonds!*
 • Twee fietsen mogelijk. 2e fiets 50% korting.

Wil je meer in detail weten over deze fit dienst? Lees dan verder. Weet je genoeg en ben je overtuigd? Boek dan hier je bikefit rechtstreeks via mijn agenda of zoek contact als je nog vragen hebt of liever even contact hebt vooraf.

In de uitgebreide persoonlijke Bikefit RideBetter komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om een complete fietspositiemeting te bepalen. Centraal staat jouw doel: Waarom een bikefit en wat wat is / zijn je doelen? Wanneer ga jij tevreden naar huis. Of je nu een weekend fietser bent, een wedstrijdrenner, jong of oud. Vrouw of man.

Stabiliteit in de voet (en de heup) is een van de sleutels van een goede fietsbeleving en optimale balans. Je krijgt dan ook een uitgebreide fysieke analyse van mobiliteit en lenigheid. We gaan op zoek naar balans, symmetrie en alle andere fysieke aspecten die een rol kunnen spelen in jouw fietspositie.
Daarbij komen ook voeten, schoenen, inlegzolen en zitbotmeting aan bod. Ervaar je klachten? Welke verbeteringen zijn er te realiseren en heeft de keuze van materialen echt zin? Ik bied je geen merchandise aan, maar oplossingen die werken en door jou getest kunnen worden.

Op je eigen fiets wordt de traploos instelbare Retül stuurpen gemonteerd. Zo kunnen we verschillende posities testen. Het Retül 3D Motion Systeem kijkt live mee en laat de verschillen tussen posities en aanpassingen zien. Ook kan zo een eerder bij mij gedane Retül bikefit vergeleken worden. Handig als je wilt snappen waarom die nieuwe fiets niet zo lekker voelt. Het in breedte verstelbare stuur stelt je in staat verschillende stuurbreedten te voelen.

We gebruiken de pasfiets wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe fiets. Welk type en welke maat. En welke merken? Alles kan in de Retül pasfiets na gebouwd worden. Al fietsend kan ik de pasfiets aanpassen. Andere maat, andere geometrie. Van elk merk. Breder of smaller stuur? Geen probleem. Even draaien en pak maar vast.

Na het fysieke onderzoek start ik met de de nul meting. Hoe staat je fiets nu afgesteld? Waarom? Hoe zit je nu? Wat zie ik, wat voel jij? Waar gaat jouw aandacht naar toe als je op de fiets zit? Wat kunnen we ‘meten’?

Vervolgens werken we via je zadelpositie naar jouw cockpitpositie. Lengte, diepte en breedte. Positionering Shifters of remgrepen.

Jij wordt comfortabel en optimaal voor kracht overbrenging gepositioneerd ten opzichte van je zadel en het stuur. Dat noem ik body positioning. De balans en stabiliteit vanuit de heupen en onder de voeten is de sleutel voor een optimale Bikefit. Bij zadelklachten hoeft een nieuw zadel soms helemaal niet nodig te zijn.

De Bikefit is inclusief standaard aanpassingen aan de fiets (ex materialen) die ter plekke binnen redelijke tijd en direct uitgevoerd kunnen worden. Vervangen van racefiets sturen wordt achteraf ingepland, tegen een eerlijk tarief.

Uiteraard ontvang je een uitgebreid verslag met ook je start en eindpositie en adviezen.

Wil je een check up doen op dezelfde fiets binnen 14 maanden, dan kan dat met 50% korting.
Je kan ook direct aansluitend met een tweede fiets een bikefit genieten tegen half geld of de zadelpositie van je andere fiets door mij laten ‘kopiëren’ (indien mogelijk). Inclusief een analyse van die fiets met rapport.

Voor meer mogelijkheden, kijk bij de Tarieven

* Voor de optionele woensdag avondsessie (start na 17:30 uur) geldt een aangepast tarief van + € 30

Dagdeel (ook ’s avonds* en op zaterdag)
€  245,- | 3 uur