Bikefitten. Testen voor Fiets Magazine. Clinics geven. Altijd Fietsen.

Op de pedalen, met de neus in de magazines of online. Navigerend over de paden. Voor de buis. Praten over fietsen. Luisterend naar weer een nieuwe podcast.

En natuurlijk dagelijks ‘fitten’ in mijn Retül Bikefit Lab.

Kennis en ervaring is kunde. Ik ben Level 3 Bikefit gecertificeerd bij Torke Cycling Institute.
Retül Advanced Gecertificeerd, IBFI level 2 en gecertificeerd MTB instructeur. Redactielid van Fiets Magazine. Honderden tevreden klanten mogen ‘fitten’. Al deze kennis en ervaring breng ik in om jou nog meer plezier aan het fietsen te laten beleven.

Al ruim 30 dool ik over trails of paden. Op de gravel door de Kroondomeinen. In de bergen en over heuvels. Op de racer in een lokale ‘groupride’, in een cyclo of lekker alleen.

Ook ik heb het ‘gravelen‘ ontdekt. Een mooie mix van natuur, sporten en avontuur.

Race, gravel of mountainbike. Allemaal even leuk!

Vele Cyclo’s, meerdaagse events, marathons en XC wedstrijden heb ik gereden. En er komen jaarlijks nieuwe bij.

Niet alleen door mijn ruime praktijkervaring met bikefitten en meerdere certificeringen maar ook met deze decennia lange fiets ervaring in alle discplines kan ik jou een next level bikefit bieden.

Een racefiets is geen mountainbike. En ‘boswielrennen’ is geen XC of trail riding. Een gravelbike is én geen racefiets én geen mountainbike. En jij bent jij. En niemand anders. Elke klant zijn eigen unieke fysiek en wensen.

Ik heb veel belangstelling voor en kennis van mobiliteit en flexibiliteit van het menselijk lichaam in relatie tot fietsen. Deze kennis laat ik gericht terug komen bij mijn fits.

Naast Bikefitten vervul ik een actieve regie rol in het onderhoud van regionale MTB routes Harderwijk en Ermelo. In gesprek met verenigingen, gebiedseigenaren, bouwers en de trail crew. Om zo mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van mountainbiken op de Veluwe.

Voor Fiets Magazine maak ik test verslagen over allerlei materialen en fietsen. Ik heb hierdoor ook korte lijnen naar de fietsenmerken en ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en trends. Ik test ook zelf de meeste spullen die geleverd of geplaatst kunnen worden naar aanleiding van je bikefit, zodat ik weet wat ik jou adviseer.

Ik leer graag andere mountainbikers met meer plezier en flow over de paden en routes rijden. Dat doe ik door het geven van clinics aan verenigingen, bedrijven of individuen. Of ik laat de prachtige omgeving zien. Altijd maatwerk. Zoek gerust contact als je belangstelling gewekt is.

Bikefitten is werken met mensen, voor mensen iets waardevols betekenen. Echt contact maken. Kennis delen.

Samen werken aan jouw persoonlijke fietspositie. En jou leren kennen.
Met geduld en aandacht jouw meer plezier uit het fietsen te halen. Dat is waar ik voor ga en sta.

Veel tijd investeer ik in kennisvergaring, opleiding en materialen. Continue.

Ik ben gecertificeerd level 1 tm 3 op een schaal van 3 bij het internationaal bekende en fameuze Torke Cycling Institute van en door Master Bikefitter Tony Corke.
Bij Retül, wereldwijd marktleider in Bikefit Technologies, heb ik de Advanced certificering behaald.

Daarbij beschik ik over alle ondersteunende en modernste apparatuur en technieken van Retül voor jouw Bikefit. Onder andere 3D positie analyse, Advanced Body scan, het digitaal meten van je zitbotjes en voeten. Apparatuur voor het maken van custom maatwerk zolen.
Bij Innovative Cycling heb ik een Basis Bikefit certificering behaald als fundament.
Voor mijn ervaring en beschikbare technlogie heb ik een certificering van het IBFI ontvangen. (International BikeFitting Institute)

Mijn kennis gaat daarmee aanzienlijk verder dan standaard bikefit technieken. Ik heb een specialisatie in Body Positioning, Mountainbike, Foot Correction en Pelvic Stability gevolgd en afgerond. Essentiële technieken en kennis om jou een next level professionele bikefit in de volle breedte en diepte te kunnen bieden.

Uiteindelijk zijn de kennis, ervaring, benadering en de beschikbare tijd de bepalende factoren.

Toepassingen en materialen test ik altijd in de praktijk. Zelf en via mijn netwerk. Ik ben bekend en ervaren met de verschillen tussen Road, Gravel en MTB.

De combinatie van ieders eigen unieke fysiek, wensen en het 1 op 1 contact maakt dat ik elke dag weer met volle aandacht en passie aan het werk ga.

Het mijn missie om jou optimaal van het fietsen te laten genieten op jouw eigen manier met jouw fysieke mogelijkheden In een fietspositie die bij jou past op het type fiets wat jij hebt of zoekt.

Ik geniet van het werken met elke klant, met allemaal hun eigen unieke fysiek en wensen. Beginner of Pro.

Daarbij deel met plezier mijn kennis over materiaal, techniek, routes en training.

Ik werk met samen met Biketotaal Schraverus Fietsen, waar ik al meer dan 20 jaar kom. Er is altijd actuele en professionele kennis over de fiets zelf aanwezig. Het Shimano Service Center garandeert kennis en expertise. Materiaal is voorhanden en voorradig. En zo niet, dan is alles te bestellen. Ik geniet de ruimte om onafhankelijk te kunnen werken en adviseren.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal! Kom langs en ervaar hoe leuk, leerzaam en waardevol een Bikefit is! En neem gerust iemand mee. Vragen? Bel gerust, ik kijk uit naar ons contact.

Hans Raven (1972)
Gecertificeerd level 3 Bikefitter

Retül Advanced Gecertificeerd
IBFI Gecertificeerd

Test Redacteur Fiets Magazine
Ambassadeur JOIN.CC

Lid van Team RideMyMTB
Roadwarrior GP Harderwijk
Road – Gravel – MTB

Klant ervaringen

Jannitta van den Brink

Voor een bikefitting van mijn MTB ben ik bij Hans terecht gekomen. Na een uitgebreide intake en lichaams-check kwam naar voren dat voor mij mogelijk het probleem in mijn voeten zou zitten (waar ik zelf nooit aan gedacht had). Na verschillende zooltjes en een opvulling in mijn fietsschoen(en) werd de druk op de rechterkant van mijn lichaam weggenomen. Ook bleken mijn schoenplaatjes niet goed onder mijn schoenen te staan. Met wat kleine aanpassingen van een kortere stuurpen en het inkorten van mijn stuur zit ik nu super op mijn fiets!

Jacco

Afgelopen dinsdag een hele fijne bikefitting gehad bij Hans. Er werd als eerst heel uitgebreid gekeken naar mijn schoenen/zolen. Hierna werd er uitgebreid aandacht besteed aan de afstelling van de fiets en schoenplaatjes. Het was gezellig en Hans weet waar hij over praat. Echt een aanrader!

Richard van der Weg

Ik heb een Trek 920 in 2019 aangeschaft voor woon en werk verkeer. Deze fiets is ook geschikt voor Bike trekking vakanties. Na een fiets vakantie van 8 dagen, ben ik erop een pijnlijke manier achter gekomen, dat ik mijn fiets moet laten afstellen op mijn lichaam. Via Niels Schraverus (Bike Totaal) ben ik bij Hans Raven (Raven Bikefitting) terecht gekomen. Maandagochtend 9.00 uur afgesproken. Koffie stond klaar. Lekker. Hans wilde weten wat ik met de fiets doe. Wat zijn de afstanden die ik fiets. Zit ik hoog of laag. Wat zijn de klachten. Enz. Hans is begonnen met mijn schoenen. Inlegzolen geplaatst die bij mijn voeten paste en de schoenplaatjes op de juiste maat afgesteld. Daarna de fietst op een soort rollenbank gemonteerd. Zadel en stuur werden op een makkelijk verstelbaar zadel/stuurpen geplaatst. (Om het verhaal kort te houden) Door middel van een fiets analyse is de positie van het zadel en stuur bepaald. De afstel waardes waar we vandaan zijn gekomen en waar we terecht zijn gekomen werden keurig bijgehouden op een flipoverblok. Eén van mijn klachten was zadel pijn. Door het passen van verschillende zadels (smal, breed, enz.) heb ik een keuze kunnen maken. Het was een bijzondere dag. Nooit gedacht dat er zoveel afstelmogelijkheden zijn. Hans is een prettig persoon om mee samen te werken. Door middel van verstellen en testen en de feedback die je geeft aan Hans, wordt de fiets afgesteld. Top dag. Gr. Richard

Hendrie Schoonhoven

Eerst mijn mtb laten afstellen door hans waarna ik zo lekker op de fiets zit ik ook meteen ben terug gegaan om mijn racefiets/indoor fiets meteen goed af te laten stellen tot 2keer toe super netjes en goed geholpen door hans fijne sfeer en goeie service

Korsian vd Schootbrugge

Voor een gedegen fietspositie meting ben je hier aan het juiste adres! Hans neemt alle tijd, heeft veel kijk op het fysiek tijdens het fietsen en heeft ook nog eens veel kennis aangaande materiaal, mede omdat hij zelf een behoorlijk fanatieke fietser is. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Robert Bulthuis

goede vent die Raven , ook voor technisch advies en extra tips de juiste man

Erwin Lazet

De passie voor de fiets en de fietser spat er af. Na de koffie een duidelijk plan van aanpak met meting van het lichaam en daarna passing op de fiets. Mijn lichaam past formeel niet op mijn fiets; onhandige verhoudingen. Daarbinnen toch gezocht naar de mogelijkheden. Een verslag volgt nog. Aanrader!

Barry van Amersfoort

Bij Raven Bikefitting geweest voor mijn racefiets. Nadat ik had uitgelegd waar mijn pijnpunten zaten, is Hans met mij aan de slag gegaan. Na wat lichamelijke checks ben ik op de fiets gezet. Samen kwamen we tot een goede zitpositie waarbij Hans veel van zijn eigen fietservaring gebruikt en over veel meetmiddelen beschikt om je te laten zien waar het beter kan. Met aangepaste fietsschoenen en een nieuwe zitpositie ben ik weer aan het fietsen gegaan en het bevalt me goed! denk dat ik met mijn MTB ook nog eens langs ga.

Rene Kraandijk

Deze bike-fitter neemt de tijd voor je, net zo lang tot het zo goed als perfect is bijna 5 uur bezig geweest. Top Hans, nog steeds goed op de fiets, !!!!

Erik Jeuring

Hans neemt de tijd om echt te luisteren en door te vragen. Samen op zoek naar de best mogelijke fit bij mijn kromme benen. En bovendien daarna ook een prima klankbord om te sparren.

Jan van der Linde

Hans is een spontane bikefitter die doorgaat totdat je goed zit (in mijn geval ca. 5 uur!?). Bij Hans staat de beleving van de klant centraal, Louis van Gaal zou zeggen “de totale mens”. Hans is erg leergierig en geeft blijk van kennis ten aanzien van de diverse uitdagingen van een mens op een fiets. Absolute pro is het feit dat Hans zelf ook al enige decennia op verschillende fietsen rondrijdt. Hierin heeft hij ook de nodige obstakels moeten overwinnen, daarom (her)kent hij ook de problematiek waarmee de gemiddelde klant bij hem binnenkomt. Ik heb erg genoten van mijn middagje Raven Bikefitting!

Mike W

Ik zit al ruim 20 jaar op allerlei fietsen en heb diverse bikefittings achter de rug. Hans ban Raven springt er toch wel uit. Hij neemt ruim de tijd en blijft net zolang tunen tot alles perfect afgesteld is.

Ruud de Vries

Vorige week bij Hans geweest. Hans neemt de tijd voor je. Hij luistert, kijkt, analyseert en vertaalt hetgeen hij ziet en jij voelt in jouw eigen fietsafstelling. Hoe hoog is je voetholte? Hoeveel contact is met je schoen, welke stand heeft je voet je knie te been? Inlegzooltjes nodig, verhoogde plaatjes, stand van je schoenplaatjes? Hoe veel druk staat er op je zadel? Hoe zit je op je fiets? Stand van pedalen, zadel, hoogte zadel, hoogte agenda afstand van je stuur, breedte van je stuur, stand van je shifters etc etc. Ja daar gaat tijd in zitten. Wel erg leuk om zo met je hobby bezig te zijn. Bikefitting bij Hans is betaalbaar. Voor deze prijs (195,00 voor4 uurhoef je het niet te laten). Komen uiteraard wel nog de kosten van evt. Inlegzooltjes en aanpassingen bij. Hans bedankt.

Leo Hanekamp

Afgelopen week mijn nieuwe MTB opgehaald. Voordat ik echt het bos ben ingegaan ben ik eerst bij een zeer enthousiaste Hans geweest voor een bikefitting. Het was een hele mooie en leerzame morgen. Nooit gedacht dat er zoveel bij kwam kijken! Hans licht alles door van A tot Z en heeft veel oog voor detail. Het gaat van afstelling van je schoenplaatjes tot alle mogelijke afstellingen van op je fiets. Na een intensieve morgen met een naar mijn idee zeer goede afstellingen en advies huiswaarts gekeerd en zie met vertrouwen mijn aankomende fietsritten tegemoet!

Bea Bea

#ravenbikefitting van Hans Raven. Met speciale meettechnieken en specialisme is mijn fiets afgesteld. Daarnaast mn mtb-schoenen aangepast. Als extra is mijn voor- en achter vering perfect afgesteld.#aanrader

Erik Driessen

Prettige en zorgvuldige bikefit! Met kennis van zaken en praktijk ervaring, over houding op de fiets, rekening houdend met context en goed luisteren naar input. Ook goed om te ervaren op zo’n opstelling: het (grote) effect van de (kleine) wijzigingen. Zodoende een aanrader dus!

Bram van Gelder

Een paar weken geleden bij Hans geweest omdat ik last had van aanhoudende knie klachten na een stevige MTB rit. Na een bak koffie en een gesprek over de klachten en doelen ging Hans aan de slag, begonnen met m’n voeten (waar bij mij het probleem zat) en aansluitend de fiets. Hans legt alles tot detail uit en neemt overal de tijd voor, al met al een hele fijne leerzame sessie gehad, het geld zeker waard als je meer uit je fiets en lichaam wil halen.

Gerben Kippers

Wij (mijn vrouw en ik) mochten onze nieuwe MTB ophalen, Daarbij werden we door “Bike Totaal Schraverus” in contact gebracht met Hans voor een bikefitting om de MTB naar onze lichamen af te stellen en niet onze lichamen aan te passen aan de fiets. Meteen een afspraak gemaakt voor voor ons beide. Dachten dat wij onze lichamen kenden maar het werd een hele leerzame maar vooral leuke sessie waar alles aan bod kwam voor een goede/juiste afstelling/houding op de fiets. Hans hebben wij ervaren als een zeer kundige fitter met veel kennis van fiets en lichaam en met zijn enthousiasme er alles aan wil doen om alles goed afgesteld te krijgen. van voeten, schoenplaatjes en alle mogelijke afstellingen van de fiets. Mijn vrouw en ik gaan nu vele kilometers maken met het vertrouwen dat de fiets/schoenen zijn afgesteld naar onze lichamen en niet andersom. Met de wetenschap dat wanneer er toch nog iets niet helemaal goed zit of kleine klachtjes we zeker terug zullen/kunnen komen voor kleine wijzigingen en/of advies. Hans we gaan zeker bij je terug komen in de toekomst.

Jens Thomasson

Een nieuwe fully mtb gekocht, waarvan de geo dusdanig anders was dan mijn vorige (hardtail) mtb dat ik erg zoekende was naar de juiste zitpositie. Lang gezocht naar een bikefitter die ook aantoonbare kennis heeft van mtb’s, naast de racefiets. Zodoende uiteindelijk bij Hans van Raven bikefitting uitgekomen. Bij de start geeft Hans duidelijk aan wat onderdeel is van de bikefitting. Hierbij begonnen we met wat mijn doelen zijn en wat voor type fietser ik ben. Vervolgens naar de schoenplaatjes afstelling gekeken. Deze stonden in principe goed, maar wat lichte slijtage. Daarom heeft Hans deze voor mij toch vervangen. Vervolgens volgde de fietsmeting. Hierbij werd per onderdeel (zadelhoogte, stuurhoogte etc.) telkens kleine wijzigingen gedaan om te voelen of dit beter was dan de vorige positie. Hier wordt ruim de tijd voor genomen. Ik heb meerdere posities heen en weer uitgeprobeerd om zeker te weten welke afstelling het beste was. Deze benadering is anders dan bij een eerdere bikefitting die ik had gehad. Hierbij werd naar een zekere positie toegewerkt als zijnde dat dat dan de heilige graal moest zijn. Echter, elk lichaam is anders en iedereen vindt ook een andere positie fijn voelen op de fiets. Concluderend erg tevreden over deze bikefitting en kan het dan ook zeker aanbevelen. Hans neemt echt de tijd voor je en luistert goed naar je. Daarnaast heeft hij ook willen kijken naar mijn achtervering wat nieuw voor mij was.

Pieter Hagen

Een bikefit gehad bij Raven Bikefitting. Een man met verstand en neemt ruim de tijd voor je op een professionele manier. Hans is nog even wat langer dan gepland met mij en dus m’n fiets bezig geweest en heb direct positief resultaat geboekt. Ik fiets nu klachtenvrij een mooie lange rit waar ik zadelpijn had en wat andere klachten. Verder goed om zijn adviezen op te volgen die hij aan de hand van je lichaamshouding, positie en doelen weet te geven. Op naar meer comfortabele kilometers door Hans Raven!

Leo Rieksen

I.V.m diverse lichamelijke klachten tijdens het rijden op mijn MTB ben ik op zoek gegaan naar een goede Bikefitter omdat ik hoorde dat je daar goede resultaten mee kan krijgen. Ik ben toen bij Raven Bikefitting in Harderwijk terecht gekomen. Hans Raven neemt alle tijd voor je. Legt duidelijk uit wat hij gaat doen. Tijdens het “Bikefitten” laat hij je de verschillen in afstelling van je fiets voelen. Het gaat niet puur om de cijfers maar meer om het gebruik van je fiets, wat wil je bereiken met fietsen en wat wil je bereiken met de Bikefitting en hoe voelt het aan als de afstelling van je fiets is gewijzigd. Na ruim 4 uur alles doorlopen, zadel, stuur, houding , schoenplaatjes etc etc aangepast, zadel en stuurpen vervangen. Ik ben over de hele gang van zaken zeer tevreden??‍♂️

Clement Cailly

I benefited a lot from Hans and his expertise. I was gifted a road bike that was hurting my back, and through Hans’ analysis and work we pinpointed the problem and he was able to help me solve the issue, and I’m discovering biking with a whole new vision. Thank you and I will be back!

Evert Dieperink

Zeer kundig en nam de tijd.

Jeroen van Wilgenburg

Hans heeft er echt verstand van, bij een nieuwe fiets in de toekomst zal ik weer naar Hans Raven bikefitting komen.

Ferdi v

Hans heeft het contact met mijn MTB verbeterd. De fiets en ik zijn nog meer een geheel! Bij binnenkomst wordt je hartelijk ontvangen met echt goede koffie. Hans neemt uitgebreid de tijd om kennis met je te maken. Hij vroeg mij wat voor rijder ik ben, hoeveel km’s ik maak. wat m’n ambities zijn. Wat ik van hem verwacht. Hans begrijpt je, want hij is zelf een gepassioneerd fietser (bekijk z’n strava maar:-) Tijdens de fitting haalt Hans alles uit de kast om een goede fitting te verzorgen. We kwamen erachter dat een andere stuurpen voor mij waarschijnlijk beter is. Hans had nog wat liggen, tegen een heel leuk prijsje heb ik deze overgenomen. Ik ben hier mee gaan rijden. perfect, zo kan ik goed testen. mocht hij toch tegenvallen heb ik niet een te grote investering gedaan. Hans, de aangeraden stuurpen is echt beter! Ik zit lekkerder op mn fiets. Mn fiets voelt echt directer/strakker. De Strava gegevens bevestigen dit. Ik heb hierbij geen last van wat voor ongemakken. Hans, bedankt!

Huibert de Bode

Hans is een gedreven iemand. Bij binnenkomst direct merkbaar. De passie voor het fietsen straalt hij uit. Plezier in fietsen begint met een goede bikefitting en dat laat Hans zien. Duidelijke prijzen, goede menukaart. Je weet waar je aan toe bent. Daarnaast heeft Hans veel ervaring op de fiets MTB/Race, en dat gaf veel toegevoegde waarde (veel tips) bij zijn bikefitting advies aan mij. Kortom, een aanrader om je door Hans optimaal te laten adviseren voor nog meer fietsplezier. Ik fiets al jaren maar door het Ride Better menu nu een andere afstelling en dat voelt nog steeds goed. Bedankt Hans ?

Wouter Sieverink

Vanwege asymmetrie in de voeten en heupklachten aangeklopt bij Hans. Ik zat niet lekker op de fiets en de pedaalslag voelde uit balans. Hans heeft zowel de kennis, de kunde als de apparatuur om te kunnen zien wat er mis is en/of ontbreekt en dit te corrigeren en daarbij goed te luisteren naar de feedback van de fietser. Erg tevreden en echt een aanrader!

Cindy Ontdekt Nederland

Afgelopen weekend mijn eerste bikefitting bij Hans @Ravenbikefitting gehad. Ik kan het voor iedereen aan raden die langere afstanden met meer comfort wil fietsen. Er wordt veel tijd genomen om alles uit te leggen en het fiets perfect op jouw eigen lichaam af te stellen. We hebben met twee personen ca. 7,5 uur er over gedaan. Het was een super mooie ervaring in het geheel die ik niet zal willen missen, je leert in een heel gezellige atmosfeer hoe alles samen speelt. Ik had bijvoorbeeld en te lange stuurpen, mijn type zadel was niet optimaal en mijn voeten hadden meer ondersteuning nodig wat door middel van andere zooltjes opgelost is. Raven bikefitting zit direct boven de winkel van Bike Totaal Schraverus dus ze hebben bijna alles op voorraad wat je nodig zou kunnen hebben en is dat niet zo helpt Hans je met de bestelling van bijv. speciale schoenen die op dit moment niet op voorraad zijn. Na de bikefitting had ik echt het gevoel dat ik op een nieuwe fiets zit, die beter bij me past en duidelijk meer comfort biedt. Het gevoel komt overeen met de meetresultaten, de pedaalslag van mijn man was bijv. na de bikefit meetbaar veel gelijkmatiger. Aan het einde van onze bikefitting sessie zijn we tijdens de zonsondergang naar huis gereden, mooier kan het niet! Geen garantie voor mooi weer, maar alles andere doen, het heeft meerwaarde!

Edwin Grimijzer

Top sessie gehad vandaag. Gekozen voor de new bike day module. Eerst de huidige fiets nagemeten en tot in de kleinste details geoptimaliseerd. Vervolgens de nieuwe kandidaat fiets nagebouwd qua geometrie op de testfiets en van daar onderbouwd de juiste frame maat bepaald. Bij aanschaf van een canyon was daar toch twijfel over maar dankzij deze Bike fit is die twijfel volledig weg en daarbij ook nog de nodige winst in fine tuning van huidige fiets behaald dus dik tevreden! Wanneer de nieuwe fiets binnen is nog even fine tunen in 2e deel en dan kunnen we los. Zeer deskundig en goed advies. Theorie en gevoel in combinatie met zeer veel fietservaring maakt Hans de perfecte Bike fitter die het optimale resultaat weet te bereiken.

Ben Marchal

Samen met mijn vrouwtje een Bikefitting laten doen. Duidelijke informatie, veel geduld en een verrassend resultaat. We verwachten veel resultaat wanneer we gaan fietsen. Bedankt Hans het was gezellig!

Mattanja van de Veen

Wat een kennis, zeker een aanrader om te doen! Kennis en kwaliteit heeft Hans hoog in het vaandel staan. Van begin tot eind prettige en open communicatie!

Gerrit

Prima bikefit gehad bij Raven Bikefitting+. Hans is enthousiast, werkt nauwkeurig en luistert goed naar de klant. De tijd vloog voorbij 🙂 Met name prettig vind ik dat de nadruk ligt op het voelen/ervaren van de diverse aanpassingen, dus zeker geen standaard instellingen die “gemiddeld goed zijn voor de massa”. Tevens wordt er rekening gehouden met hoe de fiets gebruikt wordt (type trails e.d.), want ook dat bepaalt de juiste afstelling. Kortom: Hans maakt het echt persoonlijk, aanrader!

Iris ten katen

Goed geholpen door Hans. Persoonlijke benadering en duidelijke uitleg. Niet goedkoop maar de moeite waard

Melmich

Leuk, leerzaam en het belangrijkste; mijn problemen met de fiets opgelost.

Wim van Heel

Enkele weken geleden liet ik elke mogelijke instelling aan de fiets, trappers, schoenen en mezelf laten controleren door Hans, een bevlogen vakman. Ik kan nu na enkele honderden kilometers melden dat er nog het nodige te verbeteren viel, ondanks dat mijn racefiets al best prima leek afgesteld. Ik heb er vertrouwen dat de pijntjes verdwijnen en dat ik nog effectiever mijn kracht kwijt kan aan de pedalen. Een aanrader!

Gijs de Bruijn

Geweldig leuke bikefitting gehad met Hans. Fiets en schoenen zitten als gegoten en veel geleerd over de fiets, stuur, zadel, hoeken en standen. En over mezelf. Hans is niet zomaar een bikefitter maar legt alles ook haarfijn uit en neemt de tijd. Zodat je het ook nog enigszins begrijpt wat er gebeurt aan je fiets. Oftewel, een absolute aanrader. En oh ja, ook nog eens heerlijke koffie. Het is het ritje naar Harderwijk meer dan waard.

Andries Jansen

Passie, deskundig, realistisch en persoonlijk aandacht zijn wat mij betreft de keywords voor deze bikefit. Nu 3x 100 km. na de fit is mijn (voorlopige) conclusie dat ik met de voor mij verrassende aanpassingen veel prettiger en met meer controle op mijn fiets zit. Heeft daarnaast ook een positieve invloed op mijn blessure.

Renee Mellaard

Bij Hans mijn 1e bikefit op een racefiets gedaan. Hij is een bevlogen persoon die zijn kennis en ervaring inzet om voor jou het beste resultaat te krijgen. Na een paar aanpassingen aan schoenen en fiets staat hij deze op mij ingesteld. De eerste paar rondes op mijn nieuw ingestelde geven mij een zeer tevreden gevoel! Voor een persoonlijke benadering van een Bikefit moet je bij Hans zijn.

Jan Mol

Nu voor de 2de keer in korte tijd een bikefitting gehad bij Hans. Allereerst van m’n MTB waarbij ik al enige jaren op zoek ben naar een goede afstelling. Het lukte mij als leek niet een goede afstelling te krijgen, met als gevolg dat ik door bleef rijden met een blessure die niet overging. De week nadat ik de nieuwe instellingen getest had oa in een 4 uur durende MTB tocht was ik geheel overtuigd van de meerwaarde van fitting skills van Hans. Ik kan gewoon pijnloos fietsen en weer genieten van MTB-en. Enkele weken daarna mijn nieuwe gravelbike laten aanpassen. Ook hier redelijk wat veranderingen (brede trappers en breed stuur op de juiste positie gaven ook hier de doorslag). Meer dan de investering waard!

Robert Hofstede

Nu een aantal weken geleden een bikefitting gehad bij Hans. Voor die tijd al een uitgebreide intakeformulier ingevuld waarin ik aan kon geven wat mijn doel was met de bikefitting te bereiken. Voor mij ging het om finetuning van mijn positie op mijn mtb. Onder het genot van een bak koffie onder andere het ingevulde formulier besproken. Daarna de huidige waardes van de fiets vastgelegd en de lichamelijke mogelijkheden en beperkingen bekeken. Hierbij ook veel aandacht voor de schoenen, zooltjes en uiteraard schoenplaatjes. Hier aantal bruikbare adviezen ontvangen en zijn de schoenplaatjes een heel stuk naar achteren gezet. Verder is er na het testen op de fiets onder beide zooltjes een wig geplaatst. Daarna op de fiets om de huidige zitpositie te beoordelen. Er wordt door onder andere gebruik te maken van een instelbare stuurpen en het wijzigen van de zadelhoogte naar de meest ideale (fijne) positie op de fiets gezocht. Voor mij betekende dat 1 spacer onder de stuurpen weg en het zadel een heel klein beetje lager. Na het testen van verschillende zadels, met behulp van een drukpuntmeting, voor een ander zadel gekozen. Na ruim 3 uur kwam de bikefitting tot een eind. Dezelfde dag al een uitgebreid verslag van Hans ontvangen in de mailbox, met hierin onder andere alle gemeten waardes en gegeven adviezen vastgelegd. Conclusie na een aantal trainingen en een marathon met de nieuwe setup gefietst te hebben is dat de bikefitting zeker nut heeft gehad. De krachtoverbrenging op de pedalen lijkt beter en de zadelpijn na lange ritten is weg. Al met al zeker een aanrader en de investering meer dan waard.

Youri Wiesman

Erg goede ervaring gehad bij Hans. Samen op zoek gegaan naar een passende fiets aan de hand van professionele metingen. Voor vragen tussen de eerste fit en het bestellen van de fiets of twijfel makkelijk contact en snelle reactie. Na ontvangst van de nieuwe fiets op korte termijn perfect op mijn maten en wensen afgesteld. Hans kijkt naar alle details en het resultaat is een passende fiets, minder klachten en goed zicht op noodzakelijke accessoires. Dit alles in een relaxte en ongedwongen omgeving. Kortom, de ‘new bike day’ is een absolute aanrader.

antwoord 1

antwoord 2