Over mij

Fietsen. Elke dag weer.

Op de pedalen, met de neus in de magazines of online. In de groepsapp en op Strava. Navigerend over de paden. Voor de buis. Praten over fietsen. Luisterend naar weer een nieuwe podcast.

En natuurlijk dagelijks in de Bikefit studio.

‘Fietsen’ kan altijd en overal. #fietsverslaafd.

Al meer dan 25 jaar. Nooit een jaar of maand overgeslagen. Spelend met de mountainbike. Over de trails of dolend door de Kroondomeinen. Op de racer in een lokale ‘groupride’. Elkaar proberen ‘pijn te doen’ of lekker ontspannen kletsen over van alles en nog wat. Net als zovelen heb ik ook het ‘gravelen‘ ontdekt. Wat is dat gaaf. Een mooie mix van natuur, sporten en avontuur. Vele Cyclo’s, meerdaagse events, marathons en XC wedstrijden gereden. Nog steeds.

Met ruime en actuele wedstrijdervaring en praktijkervaring in diverse disciplines op asfalt en op de mountainbike weet ik waar ik over praat als de specifieke fietspositie gevraagd wordt. Een racefiets is geen mountainbike. En boswielrennen is geen XC of trail riding. Een gravelbike is én geen racefiets én geen mountainbike. En elke subcategorie kent weer zijn eigenaardigheden. Uit eigen actuele ervaring én gerichte opleidingen stem ik jouw type fiets af op jouw unieke positie.

Er is zoveel te genieten en te ervaren. En ieder doet dat op zijn eigen manier. Voor mij is het een lifestyle geworden. Sinds een aantal jaren ben ik lid van het MTB team ‘RideMyMTB‘. Samen fietsen (be)leven.

Naast Bikefitten speel ik een actieve regie rol in het onderhoud van regionale MTB routes. De schep zelf hou ik ook graag vast. In gesprek met verenigingen en gebiedseigenaren. Om zo een steentje bij te dragen bij het ontwikkelen van mountainbiken op de Veluwe. Zodat onze kinderen er straks ook van kunnen blijven genieten.

De magneet om ook van mijn lifestyle mijn werk te maken was niet te negeren. Werken met mensen, voor mensen iets waardevols betekenen. Contact maken. Kennis delen. Samen werken aan verbetering. Met geduld en aandacht. Dan zit ik in mijn kracht.

Bikefitting heeft mij geholpen nog meer van het fietsen te genieten, en zo mijn prestaties en beleving te optimaliseren. En dat wil ik graag overbrengen aan anderen.

Ik deel ook mijn kennis over Bikefitten met jou. Zo zit je niet alleen beter op de fiets, maar snap je ook waarom.

Ik investeer veel tijd in kennis, opleiding en materialen. Continue.
Daarvoor heb ik diverse afgeronde professionele Bikefit opleidingen afgerond, waaronder opleidingen van Torke Cycling van Master Bikefitter Tony Cork en Innovative Cycling van Niels Heuvelmans, beide aangesloten bij de IBFI.

Toepassingen en materialen test ik altijd in de praktijk. Zelf en via mijn netwerk. Ik ben bekend en ervaren met de verschillen tussen Road, Gravel en MTB. Off Road is geen specialisatie, daarmee zou ik Race te kort doen. Maar ik voel me gezien mijn brede achtergrond en passie voor mountainbiken bij een Mountainbike Fit als een vis in het water. Ik ben ervan overtuigd dat veel meer mountainbikers kunnen profiteren van optimalisatie en ervaren pijn en ongemakken kunnen verminderen.

De combinatie van ieders eigen unieke fysiek, wensen en het 1 op 1 contact maakt dat ik elke dag weer met volle aandacht en passie aan het werk ga.

Het mijn missie om jou optimaal van het fietsen te laten genieten op jouw eigen manier met jouw fysieke mogelijkheden In een fietspositie die bij jou past op het type fiets wat jij hebt of zoekt.

Ik geniet van het werken met elke klant, met allemaal hun eigen unieke fysiek en wensen. Beginner of Pro.

Daarbij deel met plezier mijn kennis over materiaal, techniek, routes en training.

Ik werk met samen met Biketotaal Schraverus Fietsen, waar ik al meer dan 20 jaar kom. Er is altijd actuele en professionele kennis over de fiets zelf aanwezig. Materiaal is voorhanden en voorradig. En zo niet, dan is alles te bestellen. Ik geniet de ruimte om onafhankelijk te kunnen werken en adviseren.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal! Kom langs en ervaar hoe leuk, leerzaam en waardevol een Bikefit is! En neem gerust iemand mee.

Hans Raven (1972)
Harderwijk

Gecertificeerd Bikefitter
Lid van Team RideMyMTB
Road – Gravel – MTB