Fietsen. Elke dag weer.

Op de pedalen, met de neus in de magazines of online. In de groepsapp en op Strava. Navigerend over de paden. Voor de buis. Praten over fietsen. Luisterend naar weer een nieuwe podcast.

En natuurlijk dagelijks in de Bikefit studio.

‘Fietsen’ kan altijd en overal.

Fietsverslaafd én level 3 Bikefit gecertificeerd via Torke Cycling Institute.

Al meer dan 25 jaar op de pedalen. Nooit een maand overgeslagen. Over trails of dolend door de Kroondomeinen. Op de racer in een lokale ‘groupride’. Net als zovelen heb ik ook het ‘gravelen‘ ontdekt. Wat is dat gaaf. Een mooie mix van natuur, sporten en avontuur. Vele Cyclo’s, meerdaagse events, marathons en XC wedstrijden gereden. Nog steeds.

Met ruime en actuele (wedstrijd)ervaring, ruime praktijkervaring in de bikefitstudio en meerdere certificeringen kan ik jou een next level bikefit bieden. Een racefiets is geen mountainbike. En boswielrennen is geen XC of trail riding. Een gravelbike is én geen racefiets én geen mountainbike. En elke subcategorie kent weer zijn eigenaardigheden. En elke klant zijn eigen unieke fysiek en wensen.

Naast Bikefitten vervul ik een actieve regie rol in het onderhoud van regionale MTB routes Harderwijk en Ermelo. In gesprek met verenigingen, gebiedseigenaren, bouwers en de trail crew. Om zo mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van mountainbiken op de Veluwe. Zodat niet alleen wij maar ook onze kinderen er straks van kunnen blijven genieten. Op de mooist mogelijke infrastructuur.

Bikefitten is werken met mensen, voor mensen iets waardevols betekenen. Hun hobby, passie helpen nog beter te beleven. Echt contact maken. Kennis delen.

Samen werken aan jouw unieke positie.
Met geduld en aandacht. Dan zit ik in mijn kracht.

Veel tijd investeer ik in kennisvergaring, opleiding en materialen. Continue.

Ik ben gecertificeerd level 1 tm 3 op een schaal van 3 bij het internationaal bekende en fameuze Torke Cycling Institute van en door Master Bikefitter Tony Corke.

Ook heb ik basis opleiding genoten van Innovative Cycling van Niels Heuvelmans. Beide zijn aangesloten bij het IBFI.

Mijn kennis gaat daarmee aanzienlijk verder dan standaard bikefit technieken. Ik heb een specialisatie in Body Positioning, Mountainbike, Foot Correction en Pelvic Stability gevolgd en afgerond. Essentiële technieken en kennis om jou een next level professionele bikefit in de volle breedte en diepte te kunnen bieden.

Toepassingen en materialen test ik altijd in de praktijk. Zelf en via mijn netwerk. Ik ben bekend en ervaren met de verschillen tussen Road, Gravel en MTB. Gezien mijn brede achtergrond en passie voor mountainbiken voel ik mij bij een Mountainbike Bikefit als een vis in het water.

De combinatie van ieders eigen unieke fysiek, wensen en het 1 op 1 contact maakt dat ik elke dag weer met volle aandacht en passie aan het werk ga.

Het mijn missie om jou optimaal van het fietsen te laten genieten op jouw eigen manier met jouw fysieke mogelijkheden In een fietspositie die bij jou past op het type fiets wat jij hebt of zoekt.

Ik geniet van het werken met elke klant, met allemaal hun eigen unieke fysiek en wensen. Beginner of Pro.

Daarbij deel met plezier mijn kennis over materiaal, techniek, routes en training.

Ik werk met samen met Biketotaal Schraverus Fietsen, waar ik al meer dan 20 jaar kom. Er is altijd actuele en professionele kennis over de fiets zelf aanwezig. Het Shimano Service Center garandeert kennis en expertise. Materiaal is voorhanden en voorradig. En zo niet, dan is alles te bestellen. Ik geniet de ruimte om onafhankelijk te kunnen werken en adviseren.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal! Kom langs en ervaar hoe leuk, leerzaam en waardevol een Bikefit is! En neem gerust iemand mee. Vragen? Bel gerust, ik kijk uit naar ons contact.

Hans Raven (1972)
Harderwijk

Gecertificeerd level 3 Bikefitter
Lid van Team RideMyMTB
Roadwarrior GP Harderwijk
Road – Gravel – MTB