Je bent net begonnen met fietsen. Het voelt allemaal nog niet natuurlijk aan. De eerste pijntjes en ongemakken heb je misschien al ervaren. Je zoekt een efficiënte, pijnvrije en comfortabele positie. Maar hoe?

Het mag allemaal beter passen. Zodat je lekkerder fietst en de wereld van het fietsen met plezier en comfortabel kan ontdekken. Dan is deze Bikefit module jouw module. Racefiets, Gravelbike of MTB. We passen de fit aan aan jou en jouw type fiets. Ook als je een een nieuwe fiets overweegt of net hebt aangeschaft. Beginner of Pro.

Na de intake onder het genot van een verse koffie of lekkere thee staan we stil bij het nut van goede inlegzolen en goede passend schoeisel. Als je al schoenplaatjes hebt, worden ze op de juiste plek gezet. We nemen je lichaamsmaten op zodat we een basis afstelling hebben.

Op de indoor trainer finetunen we de afstelling van je schoenplaatjes. Je zadelhoogte en ‘zadel-setback’ worden zo afgesteld, dat jij je kracht kwijt kan maar niet te vermoeid wordt in je benen en handen. 

Vervolgens kijken we naar je ‘cockpit’. Staat je stuur niet te dichtbij of te ver weg? Te diep of te hoog? We gaan jouw optimale plek vinden. De in alle richtingen verstelbare BikeFit stuurpen helpt daarbij.

Wat voelt die fiets opeens jouw fiets. Comfortabel, passend bij jou!

Uiteraard beschik ik over een voorraad aan stuurpennen in diverse lengtes en ‘spacers’ om jou direct met de juist afgestelde fiets te kunnen laten fietsen. Ontspannen inspannen en genieten. Standaard aanpassingen worden ter plekke uitgevoerd. Mocht werkplaats support nodig zijn, dan kan dit separaat ingepland worden (tegen werkplaats tarief).

Deze Bikefit module kan ook ingezet worden in combinatie met de aankoop van een nieuwe fiets. Voordat je de keuze maakt, of nadien. Ervaren of onervaren. We behandelen dan niet het uitgebreide spectrum heup – voet zoals bij de diensten Ride On of Better Better (waar optimalisatie beweging heup-voet keten of behandeling van klachten een belangrijke rol spelen). De fit is dan gericht op maatvoering icm nieuwe fiets.

Mochten we buiten jouw basis afstelling om dingen tegenkomen die om een uitgebreidere Bikefit vragen welke meer tijd inneemt, dan overleggen we welke aanpassingen nodig zijn en wat de meerkosten hiervan zijn.

Na de Bikefit ga je natuurlijk buiten ervaren of je nieuwe positie brengt wat we ervan verwachten. Mochten er na een korte gewenning nog punten aangepast moeten worden, dan kan je tot 12 weken na de Bikefit. Er wordt altijd binnen enkele weken contact met je opgenomen om de ervaringen me je door te spreken.

Rij je zonder schoenplaatjes? Dat scheelt tijd, er geldt een korting van € 15,-.

Ben je een startende fietser of wil je beginnen met fietsen en wil je optimaal genieten van deze fantastische sport, dan is Start2Ride jouw beste start! Ook ‘s avonds (meerprijs € 25,-) of in het weekend.

+/- 1,5 uur
€  150,-